logo

Welkom!
 

Heeft u weleens opgemerkt dat er bijna geen brandweervrouwen bestaan? Of onthaalvaders? Dat vrouwen nog steeds minder gemakkelijk doorstromen naar hogere functies en dat het voor mannen minder evident is ouderschapsverlof op te nemen?

MV-United staat voor gelijke kansen op de werkvloer, het onderwijs en het gezin. U kan hier tal van inspirerende voorbeelden terugvinden waarbij ondernemingen zich hebben ingezet om te zorgen dat de verschillen tussen de seksen geen hindernis vormen, maar een voordeel.

 

MV-United is zowel gericht naar de arbeidsmarkt als het onderwijs. En dat over de grenzen heen. Laat je inspireren door onze kant-en-klare projecten, straffe ideeën en handige tips op MV-United.be.

Toch vooral geïnteresseerd hoe je gender in de klas kan brengen? Bezoek genderbijdemelk.be en zet clichés op de gang.

MV-United is een campagne van het Europees Sociaal Fonds – Agentschap Vlaanderen (ESF). ESF daagt organisaties uit acties op te zetten die het functioneren van de arbeidsmarkt duurzaam verbeteren. Dat doet het met zowel Europese als Vlaamse middelen.


Je bent leerkracht in het vijfde of zesde leerjaar? Dan staan jouw leerlingen vlak voor een erg belangrijke keuze, de studiekeuze. Zorg dat je leerlingen niet geremd worden in hun toekomstdromen en doorbreek genderstereotiepen. Vind er alles over op genderbijdemelk.be. Bovendien maak je kans om een uitstap naar Technopolis te winnen met heel de klas!